En resa till Chile blev en riktig ögonöppnare!

Den 19 oktober 2017 reste optiker Emily Sawma till Chile. En resa som arrangerades av välgörenhetsorganisationen Vision for all.

– Det känns helt fantastiskt att genom mitt yrke kunna hjälpa människor med väldigt begränsad syn. Att möta studenter som inte kan fokusera vid läsning, äldre som inte längre kan läsa eller utöva sitt hantverk och personer som är så närsynt att de endast kan se några centimeter framför sig, vissa har till och med blivit blinda av tex katarakt pga att de inte blivit opererade, det gör att jag verkligen känner att vi gör stor skillnad när vi är på plats.

Det här får mig att verkligen tänka på hur bra vi har det i Sverige och att man ska vara tacksam för det vi har, men också känna ett ansvar att hjälpa till genom en så enkel sak som att tex lämna in sina gamla glasögon till välgörenhetsorganisationer.
Att hjälpa till och att hjälpa andra, det får oss att bli mer ödmjuka och speciellt när man ser hur mycket människor i andra delar av världen verkligen uppskattar vår hjälp, något som vi i Sverige tar för givet.

Bright Optical har som målsättning att låta en optiker varje år delta på en resa med Vision for all.
Tryck på bilden för att visa